«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

شکست صهیونیست ها در تحقق اهداف حمله به ایران

در حمله اخیر به ایران مقام‌های کاخ سفید و دولت انگلیس که همیشه طرفدار و حامی رژیم صهیونیستی بوده‌اند، نگرانی خود را از تنش‌های ایجاد شده ابراز کردند و خواستار پاسخ ندادن ایران به اقدام رژیم صهیونیستی شدند. خواسته عاجزانه آن‌ها بار دیگر قدرت منطقه‌ای ایران را در حوزه نظامی نشان می‌دهد.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 30
کد خبر: ۲۶۱۵۲۵

شکست رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف حمله به ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بامداد شنبه ارتش صهیونیستی با انتشار بیانیه‌ای از حمله به ایران خبر داد. هواپیماهای رژیم صهیونیستی با کریدور ایجاد شده به وسیله آمریکا در حریم هوایی عراق قصد حمله داشتند که به دلیل هشیار بودن سامانه پدافندی ایران، توان ورود به حریم هوایی ایران را نیافتند. در این حمله هدف رژیم صهیونیستی ضربه زدن به پایگاه‌های نظامی و موشکی ایران بود. آنها با برنامه از پیش تعیین شده سعی داشتن ضربه جدی به تأسیسات ایران وارد کنند، اما این هدف محقق نشد. 
 

متنوع بودن کشورهایی که این حمله را محکوم کرده‌اند در حوزه‌های مختلف جغرافیایی و با انواع نظام‌های سیاسی به نامشروع بودن این تجاوزگری رژیم صهیونیستی دامن می‌زند


در این حمله چهار نفر از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاع از حریم هوایی کشورمان به شهادت رسیدند. نقض حاکمیت ایران و گزاره جان باختن چند هموطن سبب می‌شود طبق بند 51 منشور سازمان ملل متحد بار دیگر ایران حق دفاع مشروع خود را از سوی جامعه بین‌الملل دریافت کند. همچنین دبیرکل سازمان ملل متحد نگرانی خود را از شرایط منطقه اعلام و اقدامات تشدیدکننده تنش را محکوم کرد. 
 
محکومیت تجاوز غیرقانونی رژیم صهیونیستی به ایران در بُعد منطقه‌ای و بین‌المللی به شکل بی‌سابقه‌ای رخ داد. در وهله نخست دولت عراق ورود هواپیماهای رژیم صهیونیستی به حریم هوایی کشورش برای حمله به ایران را نقض آشکار حریم هوایی دانست و اعتراض رسمی اش را به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت ارسال کرد. علاوه بر این، کشورهای مختلف جهان حمله رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کردند و خواستار کاهش تنش در منطقه غرب آسیا شدند.
 
متنوع بودن کشورهایی که این حمله را محکوم کرده‌اند در حوزه‌های مختلف جغرافیایی و با انواع نظام‌های سیاسی به نامشروع بودن این تجاوزگری رژیم صهیونیستی دامن می‌زند. در این زمینه می‌توان مجموع کشورها را به چند دسته تقسیم‌بندی کرد:

 
-         کشورهای منطقه و شورای همکاری خلیج‌فارس: لبنان، بحرین، یمن، امارات، پاکستان، سوریه، عمان، عراق، ترکیه، فلسطین، اردن، قطر، عربستان، کویت و افغانستان
-         برخی کشورهای عضو بریکس: روسیه، برزیل، هند و مصر
-         برخی کشورهای جنوب شرق آسیا: مالزی و اندونزی
-         برخی کشورهای آفریقایی: الجزایر و موریتانی
-         برخی کشورهای غربی و عضو اتحادیه اروپا مانند سوئیس

 
افکار عمومی به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در چرخه «جنگ ترکیبی» ارزیابی می‌شود. رژیم صهیونیستی در بسیاری برهه‌های تاریخ با جنگ روانی به دنبال عملی کردن خواسته‌های نامشروع خود بود و با همین پیش‌فرض، یکی از اهداف کلیدی حمله چند شب گذشته به ایران، به هم‌ریختگی افکار عمومی و ایجاد اعتراضات داخلی بوده است.

 
نکته کلیدی آنکه ملت ایران به صورت زنده و با چشم خود شکست رژیم صهیونیستی را دیدند. این حمله هیچ نگرانی ای در افکار عمومی ایجاد نکرد و صبح روز بعد از حمله مردم زندگی عادی خود را پیش بردند و در فروشگاه‌ها و پمپ بنزین‌ها نگرانی نداشتند. حتی قیمت بازار طلا و سکه که قبل از این رخداد، روند صعودی به خود گرفته بود، با شکست دشمن، روند نزولی چند میلیونی تجربه کرد. این موضوع در بازارهای سرمایه‌ در قالب سبز شدن صفحه تالار بورس نمایان شد.


تا قبل از حمله رژیم صهیونیستی به ایران کارآمدی سامانه پدافندی ایران در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. بسیاری از دولت‌ها تصور می‌کردند پدافند ایران توانایی بالایی در دفاع از کشور ندارد و اگر حمله‌ای به ایران انجام شود، کشور توانایی دفع حملات را نخواهد داشت. تأثیرگذاری و قدرت سامانه پدافندی ایران در حمله اخیر دشمن را متزلزل کرد و بازدارنگی ایران در زمینه دفاع را بار دیگر به دشمنان نشان داد.

 
در شب حمله، سامانه پدافندی ایران تعداد قابل توجهی از موشک‌ها و پهپادهای دشمن را هدف قرار داد. به همین دلیل ژنرال کیت مکنزی، فرمانده سابق سنتکام گفت: آسمان ایران غیر قابل نفوذ و بهتر است رژیم صهیونیستی دست به اقدامات خرابکارانه  علیه ایران نزند.

 

تأثیرگذاری و قدرت سامانه پدافندی ایران در حمله اخیر دشمن را متزلزل کرد و بازدارنگی ایران در زمینه دفاع را بار دیگر به دشمنان نشان داد


در مجموع دشمن که توان مشاهده شکست و قدرت ایران را نداشت، به هر روشی متوسل شد تا ضعف خود را بپوشاند. در همین رابطه به تازگی شاهد حذف پست‌های مربوط به قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در شبکه های اجتماعی بودیم. نکته جالب توجه آنکه شرکت «متا» هنگام بحران به مثابه کارگزار امنیتی رژیم صهیونیستی و یکی از زیرمجموعه‌های واحد سانسور ارتش صهیونیستی عمل می‌کند.


بهره سخن

با گذشت یک سال از جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه غزه و زیر پا گذاشتن بندهای اساسنامه حقوق بشری، تل‌آویو بار دیگر جعلی و منفور بودن خود را در بُعد نظام ‌بین‌الملل ثابت کرد. رژیم صهیونیستی با گشودن جبهه‌های متعدد جنگ بارها از سوی بازیگران بین‌المللی مورد سرزنش قرار گرفته است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی با رعایت نکردن حقوق داخلی و بین‌المللی کشورهای همسایه (استفاده از حریم هوایی عراق برای حمله به ایران)، بار دیگر ناهمگونی خود را به طور آشکار میان کشورهای همجوار نشان داد. 


در حمله اخیر به ایران مقام های کاخ سفید و دولت انگلیس که همیشه طرفدار و حامی رژیم صهیونیستی بوده‌اند، نگرانی خود را از تنش‌های ایجاد شده ابراز کردند و خواستار پاسخ ندادن ایران به اقدام رژیم صهیونیستی شدند. اظهارات تازه کشورهای غربی نشان از شکست رژیم صهیونیستی در حمله اخیر دارد و خواسته عاجزانه آنها برای خودداری ایران از پاسخ به تجاوز اخیر بار دیگر قدرت منطقه‌ای ایران را در حوزه نظامی نشان می‌دهد. 

ارسال نظر